top of page

Van Grijs naar Goud

Updated: Nov 27, 2023

Je Zijnsintentie in the pocket en dan verder

Toen Wineke bij mij aanklopte was ze heel duidelijk. Ze had de verkeerde studie gekozen en welk werk bij haar paste was nog steeds een groot vraagteken. Mede daarom bleef ze ruim 20 jaar hangen in een communicatiemanagersrol waar ze weliswaar lekker veel geld verdiende, maar ook ongelukkig was. Haar werkende wereld ervaarde ze als grijs. Wineke had het gevoel dat er veel meer in haar zat. “Ik zit in een gouden kooi. Daar wil ik uit!”, zei ze.

Wineke vertelt: “Ik vroeg mezelf voortdurend af wie ben ik, wat wil ik en wat heb ik hier te doen. Ondanks alle opleidingen en trainingen die ik volgde op het gebied van persoonlijke groei waaronder de 3-jarige opleiding Toegepaste Psychologie, NLP, ACT en Human potential coaching, bleven de antwoorden uit. Totdat ik me ten diepste besefte dat de uitweg al die tijd in mijn binnenwereld verstopt zat, in plaats van in die opleidingen en trainingen. Het leven bracht me bij Helma waar ik met haar prachtige manier van werken met de kwantumfysica dat laatste duwtje in de rug kreeg. Vanaf dat moment verliep mijn werkende leven van schimmig naar knetter helder, van grijs naar innerlijk goud.”


Wineke en ik startten haar begeleiding met Quaning waarin haar Zijnsintentie - dat wat jij uniek bijdraagt - heel helder werd: UITPAKKEN van haarzelf én de ander. Ze wist ook al snel hoe ze vandaaruit wilde bijdragen.

Wineke: “Uitpakken resoneerde enorm. Alleen de gedachte op het podium te staan en anderen te inspireren en raken met mijn verhaal en muziek, vond ik super spannend. Maar ik wist dat ik dit ‘moest’ doen.”


Tussen het innerlijk weten en ook werkelijk doen verstreek nog enige tijd. Tijd waarin ze zichzelf nog meer ging uitpakken en de verbinding met zichzelf versterkte. Tijd waarin ze aan een theatrale lezing werkte waarin ze vertelt en zingt over welzijn en werkgeluk voor iedereen. Speciaal voor organisaties die weten dat hun mensen goud waard zijn en de inspiratie en tools willen om dit goud te laten schitteren én te behouden.


Begin september was de première van haar theatrale lezing ‘Het Nieuwe Goud’. Wineke: “Op een speelse, laagdrempelige manier laat ik het publiek ervaren hoe je zelf je eigen werkelijkheid creëert en reik ik prikkelende manieren aan waarmee werkplezier en welzijn voor iedereen bereikbaar is. Wat was het een cadeau om uit te pakken met mijn verhaal en muziek. Ik heb zo genoten. Vooral om anderen te raken en inspireren.”


Ook haar publiek genoot. “Dit was Uitpakken in al zijn puurheid.” zoals Margot Cooijmans, Director Philips Foundation Impact Investments BV laat weten. “In ‘Het Nieuwe Goud’ neemt Wineke ons mee in het herkenbare pad waarin we onze maskers opzetten. En dat je mag leren om die weer los te laten. Dat doet ze op een buitengewoon knappe manier, vol passie en zelf geschreven liedjes. Ik vind haar een overtuigend voorbeeld van practice what you preach.”


Wineke: “Uit de gouden kooi breken, leverde mij mijn eigen goud op. Nu weet ik wie ik in essentie ben en waar ik van waarde ben. Als er nu mensen, kansen en uitdagingen op mijn pad komen, stel ik mezelf slechts één vraag: kan ik hier Uitpakken of niet? Zo ja, dan heb ik goud in handen.”


Wil je meer weten over de theatrale lezingen en andere vormen van Uitpakken van Wineke? Bezoek dan haar website. Of bekijk haar video van ‘Het Nieuwe Goud’.

60 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page