top of page

Jim: “Een deur gaat open”

Updated: Nov 27, 2023


“Ik wil graag weer met meer plezier naar werk. Als je plezier hebt in werk, is het dan nog wel werk?” Dit zegt Jim*, een 31-jarige man die als Functioneel Beheerder werkt binnen een dynamische online retailorganisatie.

TAKE-OFF Jim merkte dat hij bij zijn werk steeds minder energie had om zijn taken uit te voeren. Het plezier in werk ontbrak steeds meer. Hij kreeg de kans om als onderdeel van een zelfgekozen exit bij het bedrijf een Quaning-RGprogram Intention of Being met Helma Lieberwerth te doen. Zo had hij een goede basis om een volgende keuze qua werk te maken waar hij wel energie bij zou ervaren. Een mooi voorbeeld van een werkgever die vanuit betrokkenheid zorgdraagt voor haar medewerkers.

INTENSIFYING Het program verloopt voorspoedig. Als Zijnsintentie vinden ze Samen. Jim zegt daarover: “Ik ben achter mijn Zijnsintentie gekomen. Het woord Samen past echt bij mij en ik ben erg content met deze uitkomst. Ik ben inderdaad iemand die altijd alles samen wil doen. Wil altijd samen dingen voor elkaar krijgen en wil mensen samenbrengen om mooie dingen mee te maken.

Alles wat ik daar voor in mijn kunnen heb trek ik uit de kast om het samen te regelen en voor elkaar te krijgen.”

Zijnsintentie document Helma en Jim werken samen aan zijn Zijnsintentie document.

De week na de INTENSIFYING schrijft Jim in zijn Q-Report: “Na de INTENSIFYING ben ik wel meer bezig geweest met mijn Zijnsintentie en talenten. Ik hou tijdens gesprekken met collega’s meer rekening met mijn talenten en vooral mijn Zijnsintentie. Dat is voornamelijk anders als men vraagt over mijn zoektocht naar een andere baan en wat ik precies zoek. Ik kan wat meer sturing geven aan het gesprek door meer te richten op de talenten en dergelijke. Dat voelt ook erg fijn en vertrouwd als ik dan daarover praat.”

FINAL Ter voorbereiding op de FINAL schrijft Jim in zijn Q-Report: “Na het ontdekken van mijn Zijnsintentie leek er wel een deur te openen en kon ik mij meer focussen op bepaalde doelen (vinden van leuke vacatures etc).”

Evaluatie In zijn evaluatie van het program schrijft hij: “Bij het horen van het Quaning-RGprogram wist ik nog niet heel goed wat me allemaal te wachten zou gaan staan. Maar als snel kwam ik er na een eerste kennismaking met Helma achter dat het echt iets is wat mij op weg zou gaan helpen. Vooral de stappen in het vinden en ontdekken van jezelf spraken mij aan. Er wordt ook echt iets van jezelf gevraagd door dagelijks scherp te zijn op datgeen wat je bezig houdt. Dat zet je meer aan het denken en maakt activiteiten wat een negatieve lading kan hebben al snel positief.

Ik zou dit program zeker aanraden aan mensen die even met hunzelf in de knoop zitten en er niet uit komen. Het zet je aan tot denken en helpt je in een relatief korte tijd op weg.”

Na het program Een tijdje na het program stuurt Jim deze e-mail naar Helma:

“Hoe is het er mee? Met mij is alles goed. Ik ben lekker aan de slag gegaan met mijn Zijnsintentie en ik heb iets gevonden waar ik helemaal gelukkig van word.

Ik wil het je in deze mail graag even vertellen.

Enige tijd geleden ben ik door een oud collega benaderd die had gezien dat ik een nieuwe uitdaging zoek. Hij gaf aan dat hij eventueel wat werk voor mij had maar dat ik er wel voor mijn mouwen moest opstropen. Het ging om een bedrijf wat gespecialiseerd is in het aanleggen van zonnepanelen bij andere bedrijven. Voornamelijk grotere projecten. Het bedrijf is wat succesvoller dan gedacht en ze waren haastig op zoek naar een coördinator/projectleider die ter plaatse de boel kan regelen. Ik voelde me uiteraard erg vereerd en ben een paar dagen mee gaan kijken of het wat voor mij is. Al snel werd ik goed in de groep opgenomen en eigenlijk zonder enige vorm van sollicitatie merkte ik dat ze mij wel erg graag er bij willen hebben. Ik werd nog enthousiaster (zoveel waardering voor niet eens zo veel doen).

Het bedrijf werkt echter alleen met ZZP-ers en nemen niemand in loondienst aan. Op zich geen probleem natuurlijk, maar wil ik wel echt het risico nemen om iets voor mijzelf te gaan beginnen? Na veel afwegingen en veel research gedaan te hebben, heb ik toch besloten om het te gaan doen en ik ga dus als zelfstandige verder met werken. Ik heb er enorm veel zin in om deze nieuwe uitdaging aan te gaan en te kijken of het werken als ZZPer iets voor mij is.

Ik ga straks op locatie de projecten coördineren en als de projecten zijn afgerond kan ik ze monitoren en sturen op verbeteringen..en ze hebben voor bijna een jaar werk al voor me.

Kortom, zoals verwacht is er iets totaal anders op mijn pad gekomen, maar wel iets waar ik gelukkig van word en energie van krijg.

Nog meer En nog een tijd later volgt er weer een e-mail. Jim schrijft:

“Het was nogal druk bij huize Van der linden*. Ondertussen ben ik vader geworden van een zoon Sam*! Echt een heel leuk en lief ventje die helemaal kerngezond is.

Helaas was de periode een beetje hectisch(er) geworden, omdat ik met voetbal mijn been heb gebroken. Met een ongelukkige tackle kwam mijn voet zodanig in de verknelling dat hij brak en dat mijn enkel uit de kom was. Na 7 weken herstel kan ik eindelijk weer zonder krukken lopen en gaat alles weer wat beter. Of ik weer kan voetballen in de toekomst is nog de vraag, maar we gaan er voor!

Daarnaast ben ik in de tussentijd ook nog benaderd door een bedrijf die mij graag in loondienst wilde hebben. Ik had gemerkt dat ik nog effectiever en met meer plezier wilde samenwerken, dus stond wel open voor een ontmoeting. Na een paar gesprekken en wat overwegingen heb ik besloten om die uitdaging aan te gaan. En per komende maandag zal ik starten als Technisch Consultant bij een bedrijf voor CustomerSerice. Een kleinschalig bedrijf wat zich focust op de top-100 bedrijven van Nederland om daar de Customer Service naar een hoger niveau te brengen. Als spin in het web tussen IT en klant zal ik de technische hulpstukken oplossen. Samen met een klein team gaan we daarmee aan de slag en rijden we door heel Nederland. Echt heel leuk en leerzaam. Vooral het vele samenwerken en de afwisseling lijken mij heel leuk.

Zo, dit was in een notendop een verhaal hoe het met mij gaat. Het gaat dus eigenlijk heel goed, met een kleine tegenslag van mijn been. Maar ik voel me goed.”

* pseudoniem


38 views0 comments

Comments


bottom of page