top of page

Jessica: “Puzzelstukjes vallen in elkaar.”

Updated: Nov 27, 2023


Ooit begeleidde Helma Lieberwerth Juliette Grimbergen. Zij heeft op PienTV nog een item over Helma en zijnsintentie gemaakt. Op hun hun YouTube kanaal staan nog meer inspirerende video’s. Juliette’s ervaringen inspireerde Jessica om zich ook te laten begeleiden met het Quaning-RGprogram Intention of Being.

Jessica vertelt: “Ik voel dat ik in een transitie-fase zit die mij verder gaat brengen om een gelukkiger mens te worden in mijn werk en daarmee in mijn hele manier van zijn. Meer inzicht in mijn eigen mogelijkheden teneinde gerichter naar nieuw werk te kunnen gaan zoeken is dan ook mijn doel.”

TAKE-OFF De eerste weken in een Quaning-RGprogram zijn bedoeld om de informatie in het persoonlijk informatieveld op te schonen. Zo kan een Quanee de Zijnsintentie opdracht doen en de bespreking werkelijk ontvangen. Soms vraagt dat wat van het geduld van mensen die gewend zijn dingen te moeten doen. Zo ook van Jessica. De 2×5 en contact opnemen volgens afspraak is dan ‘het enige’ dat wat de Quanee bijdraagt. Het is een wezenlijk onderdeel bij het verbinden aan en focussen op de Zijnsintentie.

INTENSIFYING Ter voorbereiding op de sessie waarin haar Zijnsintentie zal worden gevonden, schrijft Jessica in haar Q-Report: “Ik heb deze week een ZZP-klus terug gegeven waar ik erg tegenop zag. Ik heb mijn program met mijn buurvrouw besproken en kon goed uitleggen wat ik aan het doen ben, mijn ijkpunten, de Zijnsintentie en gaande het gesprek merkte ik dat ik ook wat meer te weten ben gekomen over mijn talenten (bijna een ander ijkpunt ervaren). Ik heb gesolliciteerd op een interim-klus. Ik bespreek graag hoe ik verder kan komen, ik ben klaar voor een volgende stap.”


Zijnsintentie In de INTENSIFYING wordt de verwoording van Jessica’s Zijnsintentie gevonden: Samen in positie.

CONTINUATION De week erna hebben Helma en Jessica een CONTINUATION. Jessica schrijft in haar Q-Report: “Aangezien ik nu weet wat mijn Zijnsintentie is en ik bezig ben geweest met de uitwerking van het Zijnsintentie document geeft mij dat nieuwe inzichten en nieuwe energie.

Daarnaast spreek ik mij ook uit tegenover anderen over mijn Zijnsintentie en dat leidt weer tot veel gedachtenwisselingen. De mogelijkheden voor de toekomst schieten nog wel alle kanten op maar ik heb duiding en richting gekregen.’

FINAL Een week later sluiten Helma en Jessica het Quaning-RGprogram Intention of Being af. Op het voorbereidend blad voor de FINAL schrijft Jessica in haar Q-Report: “Sinds ik mij heb uitgesproken over mijn Zijnsintentie lijkt het alsof er een puzzel gelegd was waarbij alle stukjes op hun plaats vallen. Hierdoor zijn er de afgelopen week zaken op mijn pad gekomen die maken dat ik met nog meer overtuiging vertel wat ik ga doen wat weer maakt dat mensen met mij mee gaan denken en er nog meer openingen komen. Daarnaast heb ik nog één moment overdag gehad waarop ik aan mijn 2 x 5 heb gedacht maar alle dagen erna zat het al niet meer in mijn systeem en heb ik die ook niet meer genoteerd. Ook heb ik een aanzet gemaakt met het aanpassen van mijn Linkedin pagina en hier zijn ook alweer afspraken uit voortgevloeid.”

Evaluatie In de evaluatie van het program deelt Jessica: “Hoewel de uitleg duidelijk was, moest ik het allemaal eerst nog zien de eerste periode van het program. Ik maakte keurig mijn 2x5 (wat mij makkelijk afging) en vroeg mij op enig moment af waar dit toe zou leiden. Echter, in de week van het samenkomen en formuleren van mijn Zijnsintentie gingen er allerlei zaken lopen. Alsof de puzzelstukjes in elkaar vielen. Ik werd er hyper van (in de goede zin) en zag een hoop toekomstige zaken en dromen ineens concreet en duidelijk voor mij en kon dit ook communiceren naar anderen toe. Er zijn zo allerlei zaken in gang gezet die mij vertrouwen hebben gegeven voor mijn werktoekomst dankzij dit program. Daar ben ik Helma dankbaar voor.”

Na het program Een poosje later ontvangt Helma een e-mail van Jessica: “Helma, hier even een kort bericht van mij. Ik ben nu net een maand ‘werknemer af’ en heb veel gezien en gedaan in deze maand. Op Linkedin heb ik aardig wat mensen toegevoegd en mijn verhaal verteld (inclusief mijn Zijnsintentie….!!!), verder heb ik direct in week 1 een opdracht binnengehaald bij het NOVA college waar ik een startende docent coach. Dit bevalt heel goed en nu natuurlijk hopen dat hier meer uitvloeit. Verder lunch en drink ik wat koffie af met oude contacten en dat werkt enorm inspirerend. Ik heb het ‘vieze’ woord netwerken voor mijzelf vervangen voor ‘bijkletsen’. Ondertussen werk ik 2/3 diensten per week in de operationele horeca met heel jonge mensen wat mij ook veel plezier geeft. Ik ben hoopvol gestemd en denk nog vaak aan onze gesprekken en de opdrachtjes die je mij hebt gegeven. Ik hou je op de hoogte!”


34 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page