top of page

Het is glashelder, de context is de sleutel!

Updated: Nov 27, 2023

De context van je Zijnsintentie, daar maak je het pure verschil. Ik ben heel blij dat Marianne Driessen haar ervaringen wil delen over de impact als je zuiver in verbinding met je Zijnsintentie bent en je contextspecificaties in werk en leven volledig invult.

Duidelijke signalen

We krijgen allemaal duidelijke signalen of we volledig leven en werken vanuit wie we zijn. Eén van de vereisten waaraan volledig moet worden voldaan, zijn jouw contextspecificaties: de omgeving waarin je jouw Zijnsintentie moet bijdragen. Ik noem het wel eens het loket dat je bedient, of in marketingjargon, je doelgroep. Dit luistert heel nauwkeurig.

Marianne Driessen deelt haar ervaringen over het impactvolle verschil wanneer je zuiver in verbinding met je Zijnsintentie bent en je context in werk en leven volledig invult:

Mijn zijnsintentie "Toen in mijn Quaning-RGprogram mijn Zijnsintentie helder werd, wist ik het zeker. Dit is wie ik ten diepste ben! Het gaf een gevoel van constant vertrouwen en diepe rust. Mijn Zijnsintentie is “Vinden”. Ik vind verborgen zaken, drijfveren, intenties van mensen en organisaties aan het licht. Soms zeg ik ook wel dat ik verborgen schatten boven water haal. Grote lijnen Als ik terugkijk naar mijn leven, kan ik de rode draad van mijn Zijnsintentie terugzien in alles wat ik gedaan heb. Van de keuze voor bepaalde werkzaamheden, interesses die ik al van kinds af aan heb, tot in mijn grootste successen en tegenslagen. De grote lijnen zijn nu, achteraf, goed zichtbaar. Maar in de rommeligheid van alledag vond ik het soms maar moeilijk om in overeenstemming met mijn Zijnsintentie te beslissen. Gelukkig weet ik na mijn program inmiddels ook van de context die nodig is om mijn Zijnsintentie volop tot zijn recht te laten komen.

Optimaal mezelf Het is glashelder: er zijn 8 zaken waaraan voldaan moet worden om optimaal mezelf te kunnen zijn. Punt 1 daarvan is: thuis of heel dicht bij huis werken. Ik vond dat altijd een lastige kwestie. Nooit heb ik me compleet kunnen voegen in dit onderdeel van mijn Zijnsintentie. Ook in de tijd na mijn program ben ik mezelf blijven pushen om regelmatig afspraken buiten de deur te maken, waarvoor lange autoritten nodig waren. Ergens in mij zit een oud beeld van mezelf als succesvolle internationaal reizende zakenvrouw, die in vliegtuigen en snelle auto’s van het ene belangrijke gesprek naar de andere diepzinnige presentatie gaat. In mijn fantasie zit mijn haar altijd goed en draag ik de meest elegante outfits.

Context specs De afgelopen maanden heb ik vanwege corona veel tijd thuis doorgebracht. Net als de meeste andere mensen had ik geen zakelijke afspraken buiten de deur en reisde ik amper. En wat ik merk is dat ik veel efficiënter en effectiever kan werken. Ik ben meer ontspannen én gefocust. En dat brengt een verdieping in het werk waar ik mee bezig ben. De volledige aandacht zorgt voor meer samenhang, nieuwe verbanden een bredere scope. Tientallen stukken heb ik inmiddels geschreven, twee nieuwe projecten opgestart. Werk en sport voegen zich op een natuurlijke manier in elkaar. Hoewel ik meer werk, ben ik minder moe. En als extra bonus ben ik kilo’s afgevallen! De tijd thuis bracht ook meer harmonie in huis. Geen verhitte uitwisselingen met mijn echtgenoot nadat ik na twee uur filerijden doodmoe het huis kwam binnenrollen bijvoorbeeld.

Volledig toegewijd Terugkijkend zijn de grote lijnen weer duidelijk zichtbaar. De coronamaatregelen hebben mij gedwongen volledig te leven en te werken in de context van mijn Zijnsintentie. Wekenlang heb ik mogen ervaren wat voor mooie dingen het mij brengt. Mijn oude fantasieën en beelden vervagen. Ik ben volledig toegewijd aan mijn Zijnsintentie, inclusief mijn context. Ik bewaar die elegante outfits voor als ik naar het terras ga."

25 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page